BEREN SAAT

Beren Saat (d. 26 Şubat, 1984) Türk dizi oyuncusu.


TED Ankara Koleji mezunudur. Başkent Üniversitesi'nde işletme konusunda ihtisas yaparken Türkiye'nin Yıldızları adlı, aktör ve aktris yetiştirip hafta sonu performanslarını değerlendiren yarışma programına katıldı. Bu programla birlikte yıldızı parladı.[kaynak belirtilmeli] Yarışma programının ekibinde bulunan Tomris Giritlioğlu'nun kardeşi, ona Beren'den söz edince televizyon dizilerinin aranan yüzlerinden biri haline geldi.
İlk başrolünü Aşka Sürgün dizisinde oynayan oyuncu sonradan bir dönem dizisi olan Hatırla Sevgili'de ikinci başrolünü sergiledi. En son olarak ve hala devam eden Halid Ziya Uşaklıgil´in eserinden uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde oynamaktadır. Bu dizide Bihter karakterini canlandırmaktadır. Dizide Kıvanç Tatlıtuğ'un canlandırdığı Behlül karakteri ile yasak aşk yaşaması büyük ilgi görmüştür.Aşk-ı Memnu'daki rolü sayesinde popülerliğini artırdı.İlk sinema deneyimi Güz Sancısı olan Saat, Tomris Giritlioğlu ile tanıştığından dolayı[kaynak belirtilmeli] rol için teklif aldı ve birkaç senedir bu filmin çekilmesini beklediğinden dolayı filme uzunca bir süre hazırlandı.

KENAN İMİRZALİOĞLU

Kenan İmirzalıoğlu, (18 Haziran 1974 Ankara) Sinema ve Dizi oyuncusu.Ankara nın Bala ilçesinde doğan Kenan İmirzalıoğlu , orta ve lise öğrenimini Ankara’da, yüksek tahsilini ise İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü’nde yaptı. Matematik öğretmenliği için hazırlanırken üniversite masraflarını çıkarabilmek amacıyla bir mankenlik ajansına başvurdu.1995 yılında mankenlik yapmaya başladı. Arkadaşlarının teşvikiyle girdiği Best Model of Turkey ve Best Model of the World mankenlik yarışmalarında birinci oldu.
1999 yılında televizyon dizisi Deli Yürek‘te Yusuf Miroğlu karakterini canlandırarak oyunculuğa geçti. 2001 yılında Deli Yürek‘in sinema versiyonu Deli Yürek: Bumerang Cehennemi adlı filmde oynayarak sinemaya transfer oldu.Ardından yine bir televizyon dizisi Alacakaranlık‘ta (2003) rol aldı… Sinemadaki ikinci çalışması Uğur Yücel’in yazıp, yönettiği Yazı Tura‘da başrolü Olgun Şimşek ile paylaştı.

Kenan İmirzalıoğlu’nun üçüncü sinema deneyimi, çekimleri Türkiye’de gerçekleştirilecek olan Fransa, İngiltere ortak yapımı Gilgamesh / Gılgamış’la olacaktı ama, proje gerçekleşmedi.2006’da Suat Yalaz’ın eserinden sinemaya uyarlanan, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan’ın üstlendiği Son Osmanlı’da rol aldı.

2007'de televizyon dizisi Acı Hayat’ta (2006) başrolü Selin Demiratar’la paylaşt Kabadayı filmiyle sevenlerinin önüne çıktı. Bu filmde başrolü usta aktör Şener Şen ile paylaştı. En son 2009 yılında Ezel adlı dizi filminde Cansu Dere ile başrolü paylaşmaktadır.

NEBAHAT ÇEHRE

Nebahat Çehre (d. 15 Mart 1944 - Samsun) Sinema ve dizi oyuncusu, ses sanatçısı, manken, fotomodel.



15 yaşındayken "Türkiye güzeli" seçildi. Fotomodellik ve mankenlik yaparken gelen teklifler üzerine 1962'de sinemada ilk rolünü oynayarak profesyonelliğe adım atan Çehre, kısa sürede bir çok film çevirdi. 1964'te Yılmaz Güney'le tanışarak bir filmde rol aldı ve 1966'da Güney'le evlendi. Bir süre sinemayı bıraktı. Yılmaz Güney'den boşanınca tekrar kamera önüne çıktı. Kendi deyimiyle "'çoğu ayağı yere basmayan" filmlerde oynadı. Seks filmleri furyasında sahneye çıkarak şarkıcılık yaptı. İkinci evliliğinde sahne hayatına yine ara verdi. Boşandıktan sonra bu kez tv dizilerinde rol aldı.

UĞUR DÜNDAR

Uğur Dündar (d. 1 Ocak 1943, Silivri, İstanbul), Türk gazeteci, haber programcısı.

İstanbul ilinin Silivri ilçesi Akören Köyü'nde doğdu. Vefa Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü'nden mezun oldu. 1970 yılında TRT tarafından açılan bir sınavı kazandı ve televizyon yapımcısı olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl içinde İngiltere'de BBC'nin "Televizyonda Yapım-Yönetim" kursuna katıldı. Türkiye'ye döndükten sonra TRT'de yapımcı, yönetmen ve sunucu olarak değişik televizyon programlarına imza attı. Programları arasında en popüleri Arena'dır.İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde "Televizyon Programcılığı" derslerinde lisansüstü hocalık yaptı.
TRT'de 20 yılı aşkın süreyle çalıştı. Aynı zamanda Hürriyet yazarı olan Uğur Dündar Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğini başlatan kişidir. Bugüne kadar sayısız programa imza atan Uğur Dündar halen haber programı Arena'nın genel yönetmenliğini sürdürüyor. Uğur Dündar, Yasemin Baradan Dündar ile evli ve 4 çocuk babasıdır.


Uğur Dündar şu an Star Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevini sürdürmekte ve ana haber bülteni ve Arena programını sunmaktadır. Yıllardır ülkenin gündemini takip eden Arena programını hazırlayan ve sunan Dündar, bu programla sayısız ödülün sahibi olmuştur.

SELÇUK YÖNTEM

Selçuk Yöntem (d.13 Temmuz 1953, Iğdır, Türkiye), Türk oyuncu.1953 yılında Iğdır'da doğan Yöntem, 1975 ve 1976 yılları arasında Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nden mezun oldu. 1977'de Ankara Devlet Tiyatrosu'nda çalışmaya başlayan Yöntem, 1994'te İrfan Yalçın'ın "Aşağıdakiler" adlı oyununu, 1995'te Savaş Dinçel'in "Gürültülü Patırtılı Bir Hikâye" adlı oyununu yönetti. Bu oyunla "Övgüye Değer Yönetmen" ödülünü aldı. 1997-98 tiyatro sezonunda Haldun Taner'in "Ay Işığında Şamata" adlı oyununu yönetti. 1986-87 tiyatro sezonunda "Dört Mevsim" adlı oyunla "Övgüye Değer Erkek Oyuncu" ödülünü, 1988-1989 tiyatro sezonunda "Peynirli Yumurta" adlı oyunla "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü, 1990-91 tiyatro sezonunda ise "Deli Dumrul"daki rolü ile "Ulvi Uraz En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü aldı.
Televizyon ve sinema için film çalışmaları yaptı, *C Blok" adlı filmle "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" ödülünü alan Yöntem, "Deli Yürek" adlı dizi ve sinema filmindeki "Bozo" tiplemesinden sonra, 2003 yılındaki "Kurtlar Vadisi" adlı dizide de "Aslan Akbey" karakterini canlandırdı.


2008 yılında Kanal D'de yayınlanmaya başlanan Aşk-ı Memnu dizisinde başrollerdeki karakterlerden biri olan "Adnan Ziyagil"i canlandırmaktadır

ŞEVKET ÇORUH

Şevket Çoruh (d. 30 Haziran 1973, İstanbul) Aslen Elazığlıdır. Türk sinema ve dizi oyuncusudur.

İlk ve Orta öğrenimini Üsküdar'da Lise öğrenimini ise Kartal Anadolu Lisesi'nde tamamlamıştır. Lise'den sonra girdiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nden mezun olan sanatçı, adını bir İnternet firmasının reklamlarında oynadığı Kokoreççi tiplemesiyle duyurmuştur. Günay Karacaoğlu ile yaptığı evlilikten bir kızı bulunmaktadır.Daha sonra Günay Karacaoğlun'dan boşanmış ve bunu da birbirimize artık aşık değiliz şeklinde açıklamıştır. Şu an Pamela Spence ile birliktedir.



HÜLYA KOÇYİĞİT

Hülya Koçyiğit, (d. 12 Aralık 1947, İstanbul). Türk sinema sanatçısı.

Bulgaristan göçmeni tüccar bir babanın üç kızından ilkidir. İstanbul ve Ankara'da ilkokula giden Koçyiğit, sanat eğitimine Ankara Devlet Konservatuarı'nın bale bölümünde başladı. Orta öğretimine eski adıyla Atatürk Kız Lisesi olan Beşiktaş Atatürk Lisesi'ne devam ederken İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. Lise öğrenimini Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünde devam ettirdi.
1963 yılında ilk filmi Susuz Yaz ile sinema hayatına başlayan Hülya Koçyiğit Berlin Film Festivali'inde Türk sinemasına o güne kadar verilen en büyük ödül olan Altın Ayı ödülünü kazandı. Kültür Bakanlığı'nca yurt dışında düzenlenen "Türk Film Haftaları"'nda ülkemizi en çok temsil etmiş sinema sanatçısıdır. Halen yerli ve yabancı film festivallerinde de en çok ödül alan bayan sanatçıdır.
O dönem Fenerbahçe'de futbol oynayan Selim Soydan ile evlendi. Bu evliliğinden Gülşah adında bir kızı dünyaya gelmiştir. Hülya Koçyiğit'in Neslişah ve Aslışah adlarında iki torunu vardır.Kızı Gülşah küçük yaşlarda bir kaç sinema filminde rol almıştır.
Hülya koçyiğit bir süre şarkıcılıkta yapmıştır.
Filmleri Yunanistan, İran, Mısır, Lübnan, Cezayir gibi değişik ülkelerde gösterilmiştir. 1965-1974 arasında tüm filmleri Yunanistan'da sinemalarda oynatılmıştır. "Derman" 5 Kıtada oynatılan, "Kurbağalar" ise yabancı televizyon kurumlarına satılan ilk Türk filmidir.
Hülya Koçyiğit, 180 kadar filmde ve 4 TV dizisinde oynamıştır. Çalıştığı yönetmenlerden bazıları, Lütfü Akad, Atıf Yılmaz, Şerif Gören, Metin Erksan, Orhan Aksoy, Memduh Ün, Ertem Eğilmez, Osman Seden ve Halit Refiğ'dir.1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir. 1991-1992'de kurucusu olduğu SO-DER'e başkan seçilmiştir. Bu görevi 4 yıl sürdürmüştür; halen yönetim kurulunda görev yapmaktadır.

EBRU GÜNDEŞ

Ebru Gündeş, 12 Ekim 1974 tarihinde İstanbul'da doğdu. Konfeksiyon işçisi olarak çalıştığı yıllarda sesi duyan bir tanıdığı vasıtasıyla Neşe Demirkat´a götürülür. Neşe Müzik Yapım, o günlerde henüz kurulmadığı için Neşe Demirkat, Ebru Gündeş'in sesini değerlendirmeleri için Marş Müzik Yapım´ın o zamanki yöneticisi Koral Sarıtaş ve ünlü kemancı ve besteci Selçuk Tekay´a yönlendirir. Gündeş, bu iki önemli müzik adamından da tam not alarak Marş Müzik Yapım´la anlaşır. Albüm hazırlıklarına başlamadan önce sahne tecrübesi kazanmak Emel Sayın´a vokalistlik yapar. Güzel sanatçı, çok kısa sürede uyum sağlayarak ilk albümünün hazırlıklarına başlar.1993 yılında 'Tanrı Misafiri' adlı ilk albümü piyasaya çıkar. Selçuk Tekay´ın prodüktörlüğünü, Özkan Turgay´ın aranjörlüğünü yaptığı albümde Gündeş, ilk albümünde milyonluk satış rakamına ulaşır.
Ebru Gündeş, ilk albümün ardından hemen ikinci albümün hazırlıklarına başlar ve ertesi yıl 'Tatlı Bela' yayınlanır. Genç sanatçı, 'Tatlı Bela'da bu sefer ağırlıklı olarak slow ve romantik parçalar seslendirir. Bu albümle Gündeş, 1995 yılında 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri´nde 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülünü alır.
'Ben Daha Büyümedim' adlı üçüncü albümü 1995 yılında çıkar. Albüm, 'Fırtınalar' adlı ilk hitiyle ses getirirken Gündeş, 'Ben Daha Büyümedim' ve 'Çok mu Gördünüz' adlı parçalarla eleştirilere sitem eder. Bu albüm, Ebru Gündeş´in müzik hayatında Serdar Ortaç´la olan birlikteliğin de başlangıcı olur. Ebru Gündeş, 1996'da 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülü ve Yılın En İyi Şarkısı ödülünü alarak geceye damgasını vurur.'Kurtlar Sofrası' adlı dördüncü albümü 1996 tarihinde çıkar. Bu arada oyunculuk tekliflerini de değerlendiren Ebru Gündeş, albümlerinin ismini taşıyan televizyon dizilerinde başrol alır.


İki yıllık bir aranın ardından 1998 yılında 'Sen Allahın Bir Lütfusun' adlı albümü müzik marketlerdeki yerini alır. Albüm, Selçuk Tekay´ın yanında Kerem Ökten´in yönetmenliği ve aranjörlüğünde gerçekleşir. Albümle aynı adı taşıyan parça, Sen Allahın Bir Lütfusun, başta 1998 yılının ödüllerini verildiği 5. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde TSM En İyi Kadın sanatçı ödülünü Ebru Gündeş'e 4. ve son kez kazandırmakla beraber, yine aynı ödül töreninde yılın en iyi şarkısı ödülüne aday gösterilir. 'Sen Allahın Bir Lütfusun' albümünde on iki şarkı yer alır.Ebru Gündeş 2000 yılında hayranlarının karşısına yepyeni bir albümle çıktı. 'Dön Ne Olur' adını taşıyan bu albümünün stüdyodaki tanıtımı sırasında , basın mensupları önünde beyin kanaması geçiren 25 yaşındaki Ebru Gündeş, bir süre hastanede kaldıktan sonra, uzun bir süre de dinlenerek hayranlarından uzak kaldı. Ebru Gündeş´in 'Dön Ne Olur' albümü milyon barajını geçerek büyük bir rekora imza attı[kaynak belirtilmeli]. Tarık Ağansoy´un düzenlemelerini yaptığı albümde, genç söz yazarı ve bestecilerin de parçaları bulunuyor. Sezgin Büyük, Altan Çetin, Sinan Özşeker, Ertuğrul Polat, Hakkı Yalçın´ın yanısıra Sezen Aksu´nun unutulmaz 'Hata' parçası da albümde yer alıyor.Uzun bir süre dinlenme döneminin ardından, ilk konserini 11 Mart 2000 gecesi Bostancı Gösteri Merkezi´nde veren Ebru Gündeş, konserin tüm gelirini Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Vakfı Hastanesi Reanimasyon Kliniği´ne bağışladı.

HALUK PİYES

Luk Piyes ya da Luke Piyes, gerçek adıyla Haluk Piyes, (d. 30 Mart 1975, Köln, Almanya) Türk asıllı Alman sinema ve dizi oyuncusu.Almanlar,akıllarında kolayca tutabilmek için Luk Piyes demektedirler. Gerçek İsmi Haluk Piyes(Luk ise Almanların akıllarında daha kolay tutabilmeleri için bir kısaltma.) Eğitimi Almanyada Hukuk, Tiyatro ve Sanat eğitimi; New Yorktaki Actors Studio Diğer Almanyaya 1970lerde giden Adanalı bir anne ve Türkmenistanlı bir babanın oğlu.


Filmleri – Oyuncu (8 Film) Pusat 2007 (Sivaslı Boksör) Mülteci 2007 Pars: Kiraz Operasyonu 2006 (Tayfun) Sahte Prenses 2006 (Kerem) Eylül 2005 (Kerem Aktaş) Koru Kendini 2004 (Berivan) O da Beni Seviyor 2001 (Hüseyin) Kanak Attack 2000 (Ertan)

OKAN BAYÜLGEN

Okan Kaan Bayülgen. 23 Mart 1964, İstanbul Cihangir doğumlu, Türk şovmen, sunucu, sinema ve tiyatro oyuncusu, tiyatro ve klip yönetmeni, yapımcı, seslendirme ve fotoğraf sanatçısı. Aynı zamanda,ittihatçılardan eski Osmanlı-Antalya mebusu ve Kuran-ı Kerim'i Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat vermiş olduğu emirle Türkçe'ye çeviren Elmalılı Hamdi Yazır,sanatçının dedesidir (annesinin babası).

Asıl adı Kaan Okan Görgün olduğuna dair bir takım kaynaklar bulunmakla beraber, bu isim üvey babası İsmet Görgün'ün nufüsuna geçirildikten sonra kullanmak zorunda kaldığı ismidir. Sonraları kendi hür iradesi ile mahkemeye başvurmuş ve kendi babası olan Levent Bayülgen'in soyadını almıştır. Hukuk ve gazetecilik eğitimi almış bir baba ile ressam bir annenin oğlu olan Okan Bayülgen, eğitimine İstanbul Göztepe'teki Taş Mektep isimli yatılı okulda başladı. 1970'te Bülent Bey ile Ayla Hanım boşanır. Bayülgen, 6 yaşındayken yatılı okula verilir. Şişli 19 Mayıs İlkokulu’ndan mezun olup Galatasaray Lisesi‘nde öğrenimine devam etti. Okuldaki öğrenci kulüplerinden müzik, edebiyat, folklor gibi kollarla ilgilenmiştir. Okula gitmeme durumu sorun olmaya başladığında annesi Ayla Hanım onu Bodrum’a, yanına çağırır ve Galatasaray Lisesi’ndeki 6 yılından sonra Bodrum Lisesi ve ardından Şişli Lisesi’nden mezun olarak 1984 yılında lise eğitimini tamamlar.Fotoğraf eğitimi almak için Fransa’ya giden Bayülgen, Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesi‘nde hukuk okumaya başlar. Ardından fikir değiştirerek aynı üniversitenin ekonomi bölümüne geçer. Bir yıl okuduktan sonra ekonomi eğitimini de yarıda bırakarak Türkiye’ye döner ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü sınavlarında başarı göstererek buradaki eğitimine başlar. 1989 yılında mezun olarak aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü‘nde master yapmıştır.Programlarında, zaman zaman arayan izleyicinin yüzüne telefon kapattıktan sonra onları kendi deyimiyle “uçurduğu” ya da “zagaladığı” ; ve magazin haberleri ile kendisinin saçma bulduğu programları ve sunucuları eleştirdiği gözlenmiştir. Popüler kültürün tam ortasında, ama bir o kadar da dışında olduğunu söyler. Düzene karşı olan muhalif tavrını bu üslupla yönlendirmiş ve belirtmiştir.Çok genç yaşta evlenen Okan Bayülgen, kısa süren bu ilişkisinden sonra iki kez daha nikah masasına oturmuştur. Üçüncü evliliğini Çocuklar Duymasın adlı tv serisinde de oynamış olan Zeyno Gönenç ile yapan Bayülgen’in, şimdilerde ise Şirin Ediger'le mutlu bir evliliği ve İstanbul adında kızı vardır. Bayülgen'in babasının ikinci evliliğinden olan Ozan ve Okşan adlı iki kardeşi vardır.


Açık Radyo'nun, yayın hayatına devam etmek için dinleyicilerinden maddi destek talep ettiği Dinleyici Destek Projesi Radyo Şenliği kapsamında, önceki yıllarda olduğu gibi 28 Mart 2010'da da bir saatlik bir program yapmış ve alternatif medyaya destek vermiştir.

MEHMET ALİ BİRAND

Mehmet Ali Birand (d. 9 Aralık 1941, İstanbul), Türk haber sunucusu ve köşe yazarı.Mürvet ve İzzet Birand'ın oğludur. Galatasaray Lisesi'nde okudu. Mesleğe 1964 yılında Milliyet gazetesinde başladı. Sabah gazetesinde köşe yazarlığı, TRT ve Show TV'de 32. Gün programını yaptı ve Show TV'de ana haber bültenini sundu (1992-1995). Halen CNN Türk yöneticilerinden. CNN Türk'te günlük haber programı Manşet'i ;ayrıca 32. Gün'ü de Kanal D de sunmaktadır. 32. Gün'ü ve Kanal D ana haber bültenini sunuyor. Evli ve bir çocuk babasıdır. Fransızca ve İngilizce bilmektedir.
1996-1997 yıllarında 28 Şubat sürecinde "andıçlandı".
Birand, Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nin Esas 1994/1315 sayılı kararıyla TRT`yi dolandırmaktan 11 ay 20 gün hapis cezası almıştır. Cezası Yargıtay tarafından da onaylanan Birand, TRT'nin zararını geri ödemiş ve aldığı hapis cezası paraya çevirilmiştir. Hakkında aynı suçtan açılan ikinci bir davada, mahkemece suç sabit görülmekle birlikte zaman aşımı nedeniyle dava düşmüştür.

CANDAN ERÇETİN

Candan Erçetin (d. 10 Şubat 1963, Kırklareli ), Arnavut kökenli Türk pop müziği sanatçısı. Uzun yıllar Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmenliği görevini sürdürmüştür. 2007-2009 arası Galatasaraylılar Derneği Başkanlığı yapmıştır. 2009 itibariyle Galatasaray Üniversitesi'nde ders vermektedir.10 Şubat 1961'de Anne, Priştina, baba Üsküp'lü, Arnavut göçmeni bir ailenin kızı olarak Kırklareli'de dünyaya geldi. İlkokulu Kırklareli'nde bitirdi. Erçetin, 11 yaşında İstanbul'da burs sınavına katıldı ve Galatasaray Lisesi'ni kazandı. 11 yaşında ailesinden ayrıldı. 1989'lu yıllarda Fransız Chanson'u ile tanıştı. 1978'de İstanbul Belediyesi Şan Okulu'na gitti ve şan dersleri aldı. 1986'da Norveç, Oslo'da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması'n da Türkiye'yi Klips ve Onlar grubu bünyesinde Halley şarkısını seslendirerek temsil etti ve grup Türkiye'nin o zamana kadar ki en iyi derecesini elde etti.

KEREMCEM

Keremcem (Kerem Cem Dürük) (d. 28 Aralık 1977, Milas, Muğla) Türk şarkıcı, oyuncu. Keremcem, 28 Aralık 1977'de Muğla nın Milas ilçesinde halen ailesinin oturduğu evde dünyaya geldi. Ondan 4 yıl önce doğan ablası Beste'nin kardeş istemesi Keremcem'in dünyaya gelmesinin sebeplerinden biriydi.İstanbul'da Yonca Evcimik onu dinleyen ilk profesyoneldi. Üç sene boyunca tüm çabalarına rağmen bir sonuç alamadı. Tam dönmek üzereyken yolu Aykut Gürel ile kesişti. Seden-Aykut Gürel ailesinin arkadaşlığı Keremcem'e ilaç gibi geldi. Aykut Gürel aranjörlüğünde ilk albümü 3 ay gibi kısa bir sürede çıktı.

2005 yılında TRT'de yayınlanan Kerem ile Aslı filminde Pelin Batu ile başrolü paylaştı. 2005 yazında Medyapım tarafından çekilen Aşk Oyunu adlı dizide oynadı ve Aşk Oyunu adli dizi sayesinde Popüler olmayi basardi. Yaz dönemi için çekilen Aşk Oyunu, izleyiciler tarafından tam puan alınca 2006'da sezon dizisine dönüşüverdi. 2006 yazında yeni albüm çalışmaları nedeniyle Yasemin Ergene ile başrolünü paylaştığı Aşk Oyunu dizisinden ayrıldı. 2007 Mart-Mayıs aylarında Atv'de yayınlanan İki Yabancı adlı dizide Dr.Cem Arifoğlu'nu Canlandırdı. Keremcem; 2008 yaz dönemi için, Aşk Oyunu'nun yönetmeni Bülent İşbilen'in yönetmenliğini üstlendiği "Elif" adlı dizide zengin bir ailenin oğlunu canlandırdi.

NURGÜL YEŞİLÇAY

26 Mart 1976'da Afyon'da doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. 2001'de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında rol aldığı İkinci Bahar dizisindeki Gülsüm rolü ile tanındı. 2002 yılında Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak adlı TV dizisinde Bahar Karadağ rolüyle ününü artırdı. Aynı yıl Teoman'la beraber Mumya Firarda filminde oynadı. 2003 yılında Abdullah Oğuz'un yönettiği Asmalı Konak dizisinin devam filmi olan Asmalı Konak-Hayatta Özcan Deniz'le başrolü paylaştı. Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı Eğreti Gelin filmindeki Kostak Emine rolü ile 2005 12. Adana Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü aldı. Aynı yıl Hande Ataizi ile Melekler Adası dizisinde rol aldı. Aynı dizide rol alan Cem Özer ile 26 Ekim 2004'te evlendi. Hamileliğinin son ayında Melekler Adası dizisinden ayrıldı. 22 Mayıs 2005'te oğlu Osman Nejat'ı dünyaya getirdi.


Yine 2004'te beş yönetmenin yönettiği Anlat İstanbul filminde Saliha karakterini canlandırdı. 2005-2006 sezonunda ATV'de yayımlanan Belalı Baldız dizisinde Berna Laçin ve Kenan Işık'la başrolü paylaştı. 2006 da Cem Özer'le "Sen Olmasaydın" adlı tiyatro oyununda rol aldı. 2006 yılı Eylül ayında Fatih Akın'ın senaryosunu yazdığı ,yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği Yaşamın Kıyısında isimli filmin çekimlerine başladı. Ayten Öztürk adlı türk kızını büyük başarıyla canlandırdığı film 2007'de 60. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışmaya hak kazandığı ardından "En iyi Senaryo" ödülünü kazandığı açıklandı. 2007' de Ezo Gelin adlı tv dizisinde Ezo Gelin'i canlandırdı. Ortadoğu'nun en önemli film festivallerinden biri olarak kabul edilen 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Nicolas Roeg'in yaptığı ana jüride yer aldı.2007'da Barış Pirhasan'ın yönetmenliğini yaptığı Adem'in Trenleri filminde Hacer rolnde kusursuz bir performans sergiledi. Bu filmdeki oyunuyla 13.Sadri Alışık Oyuncu ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü kazandı. Ayrıca Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD) Geleneksel 15. Oyuncu Ödülleri "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülü’nü iki ayrı filmde, birbirinden çok farklı iki rolde birden etkili olmayı ve doğal kalmayı başarması nedeniyle Yaşamın Kıyısında ve Adem’in Trenleri'nin oyuncusu Nurgül Yeşilçay kazandı. 5-20 Nisan 2008 de 27.si düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde Semin Kaplanoğlu£nun juri başkanlığını yaptığı ulusal yarışma jurisinde yer aldı.


26 Mayıs 2008'de çekimlerine başlanan Altın Ayı'lı yönetmenimiz Erden Kıral'ın Vicdan adlı filminde Aydanur isimli fabrika işçisi, pavyonda çalışan kadın ve türban takan kadın gibi farklı bir rolde oynadı. buradaki rolü ile 45. Antalya Altın Portakal Fİlm Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" Ödülüne layık görüldü.Aynı zamanda çekilmesi planlanan Vizontele'nin devam filminde yer alacak oyuculardan biri. Ayrıca Ocak 2010'da yayına başlayan "Aşk Ve Ceza" isimli dizide Murat Yıldırım ile başrolü paylaşmaktadır.

ZİYNET SALİ

29 Nisan 1975'de Kıbrıs´ta doğmuştur. Küçük yaşta gittiği Esentepe'de 6 yaşına kadar kalmış, 1981 yılında döndüğü Kıbrıs´ta ilk, orta ve lise tahsilini tamamlamıştır. Çocukluğundan beri ilgi duyduğu müzik çalışmalarına ilk adımı lise tahsili sırasında KKTC Kültür Bakanlığı Türk Sanat Müziği korosunda görev alarak atmıştır.1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği bölümünü kazanarak İstanbul'a gelmiş ve 1999 yılında konservatuvardan 4.'lük derecesiyle mezun olmuştur. Konservatuvar yıllarında birçok müzikhol ve eğlence yerlerinde sahne almış, bu sıralarda bir arkadaşı aracılığı ile zamanın popüler müzik yapım şirketi Dost Müzik'te çalışmalarda bulunmuştur. İsmini bir Yunanca şarkıdan alan BA-BA albümü müzik sektöründeki ilk denemesi olmuştur. Sonraki 3 yılda iyi bir Yunanca repertuara sahip olmuştur. Bu arada Yunancasını da geliştirmiştir. Bir süre sahne çalışmalarına ağırlık verdikten sonra iki dilde "Amman Kuzum" albümünü piyasaya çıkarmıştır. Ayrıca "Zordur Oğlum" isimli şarkısı ile "Eurodance 2007" isimli yarışmada Avrupa birincisi olmuştur. (Bu albüm piyasaya çıktıktan 15 ay sonra Chiculata şarkısı ilave edilerek yenilenmiş ve "Amman Kuzum+1 Chiculata" olarak düzenlenmiştir.)


2006 yılı Mayıs ayında üçüncü albümü "Mor Yıllar" piyasaya sürülmüştür ve bu albümle grafiğini yükseltmiştir. R&B müziğinin kraliçesi olan Jennifer Lopez'e benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekmiştir.Ziynet Sali, 2008 yılının sonlarına doğru "Herkes Evine"yi piyasaya sürmüştür. Sezen Aksu, Sinan Akçıl gibi isimlerin şarkılarının yer aldığı Sali'nin albümü çıktığı andan itibaren büyük ilgi toplamıştır. Çıkış parçası, aynı zamanda albümle aynı ismi taşıyan parça büyük bir başarı yakalayarak Türkiye Billboard Listelerinde 2 numaraya kadar yükselmiştir. Sali'nin bu başarısının altında; Hande Yener, Gülben Ergen, Demet Akalın, İzel gibi isimlerin şarkılarının tadında şarkılar okuduğu ve İzel'in eski aranjörü Sinan Akçıl'la çalışması gerekçe olarak gösterildi. Sali'nin ayrıca Funda Arar ve İzel'le de yakın bir dostluğu var.

SİBEL CAN

Sibel Can, (d. 1 Ağustos 1970 İstanbul) Türk Fantezi müzik şarkıcısı, televizyon, sinema oyuncusu ve sunucusu. Nükhet Duru tarafından keşfedilip Maksim Gazinosu nun oryantal dansçısı oldu. 1988 yılında aynı mekanda şarkı söyleyerek sahne almaya başladı. İlk dönem albümlerinde yapımcısı Orhan Gencebay'dır. Aynı yıl ilk eşi Hakan Ural'la evlendi. 1999'da ilk eşi Hakan Ural'dan boşandı ve ertesi yıl Sulhi Aksüt ile evlendi. İlk eşinden Engincan ve Melisa, şimdiki eşinden de Emir olmak üzere 3 çocuğu vardır.

HÜLYA AVŞAR

Emral ve Celal Avşar'ın ilk çocuğu olarak Edremit-Balıkesir'de dünyaya geldi.Kürt kökenlidir. Ailesi tarafından Kürtçe "malakan curri" diye çağırılırdı. Sarışın anlamına gelir.Anne tarafından Balıkesir'li olan Avşar'ın baba tarafı Ardahan/Hasköy'lüdür. Hülya Avşar, Avşar-Pirebat Kürt aşiretine mensuptur. Rivayete göre, bu aşiretin yüzyıllar önce Bingöl'den Ardahan'ın Hasköy ilçesine yerleştiğide söylenir. Babası Celal Kürt ve annesi Emral ise Türk kökenli bir aileye mensuptur.Bulvar Gazetesi'nin düzenlediği Kâinat Güzellik Yarışmasında birinci seçildi (1982), fakat evlendiği ortaya çıkınca tacı geri alındı. 1983 yılı Avşar'ın yaşamında dönüm noktasıydı. Fikret Hakan ve Salih Güney ile başrolü paylaştığı Haram filmi ile kariyerine başladı.
Kariyerine müzik eğitimi aldıktan sonra müzikaller, altı albüm ve bir single ile devam etti. 1995 yılının son günlerinde yayınladığı Yarası Saklım adlı albümüyle döneme damgasını vurdu. "Bu Gece Uzun Olacak" adlı parçası, şarkının çıkış klibiydi. Klip, Hülya Avşar'ın popo sallama sahnesi başta olmak üzere daha pek çok sahnesi ile bir kült haline geldi. Klip, feministlerin tepkisini topladı, ancak ikinci klip "Yürü Ya Kulum" oldukça feminist ve erkek karşıtı bir klip oldu. Albümden üçüncü klip bir Suat Suna şarkısı olan "Sensiz Kaldım" parçasına çekildi. Şarkı oldukça beğenildi ve pek çok kişi tarafından Avşar'ın söylediği en iyi şarkı olarak görüldü. Hülya Avşar artık 90'ların en çok konuşulan isimlerden biri haline gelmişti.1998 yılında yayınladığı Hayat Böyle albümüyle müzik sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı. "Aradın Mı" adlı Serdar Ortaç parçasıyla o yıl her yerde dinlendi. Şarkının klibinin de beğenilmesi üzerine, "Aradın Mı", Hülya Avşar'ın "Bu Gece Uzun Olacak"tan sonra en çok bilinen şarkısı oldu. Albümden ikinci klip "Ah Be Güzelim" parçasına çekildi. Sanatçı, bu şarkıyla da başarı sağladı.


2000 yılında Kral TV tarafından düzenlenen yılın müzik ödüllerinde en iyi kadın şarkıcı ödülüne layık görüldü. Hülya Avşar, Günaydın'da köşe yazarlığı yaptıktan sonra, Show TV'de Hülya Avşar Show'u yaptı. Medyapım tarafından talk show formatında yayınlanan programının yönetmenliğini Birkan Uz ve Uğur Aksay yaptı. Avşar Show aynı zamanda Türkiye'de ilk defa Uğur Aksay tarafından uygulanan 16/9 mm sinematografik formattaki dijital rejili seti ile çekilen show programı olma özelliğini taşımaktadır.[kaynak belirtilmeli] Avşar, TV şovuyla aynı anda sergilediği tek kişilik tiyatro oyunundan başka, reklam filmlerinde oynadı ve hâlâ Hülya adlı aylık derginin editörlüğünü yapmaktadır.

BEYAZIT ÖZTÜRK

Beyazıt Öztürk, 12 Mart 1969 tarihinde Giresun'da, memur bir ailenin ikinci oğlu olarak dünyaya geldi. Babasının polis olması nedeniyle, ilk ve orta öğrenimini Anadolu'nun farklı illerinde tamamladı. O zamanlar iki aşamalı olarak yapılan üniversite giriş sınavının ilk aşamasını geçip ikincisini kazanamayınca, resim yeteneğini değerlendirebileceği düşüncesiyle güzel sanatlara yöneldi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi / Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Seramik-Heykel Bölümü'nü kazandı. Aynı zamanda lisanlı basketbolcu olan Öztürk, üniversite eğitimini sürdürürken bir yandan da radyo programcılığıyla ilgilenmeye başladı. Özel televizyon kanallarının ve radyoların sayısının hızla arttığı bir dönemde, ev arkadaşıyla birlikte Eskişehir radyolarında çalışmaya başladı. Ancak "r" harfini telaffuz edememesi nedeniyle, sunuculuk isteği reddedildi ve sadece program hazırlamakla yetindi. Yine de kuralları aşarak sesini dinleyicilere ulaştıran Öztürk, farklı ve esprili tarzıyla beğeni topladı. Sonrasında, ev arkadaşının kurduğu "Genç Radyo"da program sunmaya devam etti ve arkadaşlarıyla birlikte, siyasi içerikli bir mizah dergisi olan "Gına"yı çıkarmaya başladı. "Beyaz" takma adını ilk defa bu dergi için çizdiği karikatürlerin altında kullandı. Eskişehir'de geçirdiği bu dönemde, iki heykel, iki seramik, bir karikatür sergisi açan Öztürk, son olarak da bir karma seramik sergisine katıldı.

Ömer Karacan'ın kurduğu Radyo Klas'tan gelen teklif üzerine, amatör radyocunun yolu İstanbul Kanatlarımın Altında'ya düştü. Burada, "Gece Tavuğu" adlı programla profesyonel yayıncılığa başladı ve geniş bir dinleyici kitlesi oluşturdu. Yine Karacan tarafından, 1995'te kurulan Number One TV'ye geçen Öztürk'ün yıldızı burada parladı. Webcam aracılığıyla stüdyodan, "Beyaz" adıyla canlı yayın yapmaya başladı. Programında yüzü görünmeden, karanlık bir siluet olarak izleyiciye seslendi ve büyük ilgi gördü. 90'lı yılların ortalarında, kariyerinde radyoculukla başlayan bu süreç, televizyon programları ve stand-up gösterileriyle devam etti.


Number One TV'de geçirdiği uzunca bir zamandan sonra, başka bir televizyon programı için Kanal 6'ya geçti. Ancak, Öztürk'ün adının ülke çapında bilinir hale gelmesinin nedeni olan asıl program, günümüzde de halen yayınlanmakta olan "Beyaz Show"dur. Bir talk-show niteliğinde olan programın ilk konukları, Hande Ataizi ve Yılmaz Erdoğan'dı. Beyaz Show, komedi ve eğlence unsurlarını da içermesiyle Türk halkı tarafından büyük beğeniyle karşılandı. İlk olarak 1996 yılında Kanal D'de yayınlandıktan sonra 2000-2002 yılları arasında yoluna Star TV'de ekranlara gelen program, 2003 ilkbaharınnda eski kanalına dönmüştür. 14. yılını dolduran programını sunmaya devam eden Beyaz, programının bünyesinde YouTube eşdeğeri bir internet sitesi olan "pikniktube.com"u da yönetiyor.Öztürk, birçok televizyon kanalında farklı türlerde programlar da sundu. TRT 1'de 5+1 Şans Topu programınının yanı sıra bir dönem Kanal D'de Aileler Yarışıyor adlı yarışma programını ve güncel konular üzerine sohbet türünde NTV'de 2006 yılında Kadir Çöpdemir'le Biri Bana Anlatsın ile CNN Türk'de Meral Okay ile birlikte Nası Yani? adlı programları sundu. Bu arada ilk göz ağrısı olan radyoculuktan vazgeçmeyerek, Best FM ve Radyo D'de çeşitli programlar yapmaya devam etti. 2009 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasının jüri üyesi Hülya Avşar'ın ayağını kırmasının ardından yakın dostu Acun Ilıcalı'nın özel isteği üzerine sadece bir bölümde jüri üyesi olarak yer aldı.

1997 yılında, yapımcılığını Atıf Yılmaz'ın üstlendiği, Haluk Bilginer ve Türkan Şoray'ın başrollerini paylaştığı Nihavend Mucize adlı filmde oynayarak, sinema sektöründe de yer almaya başladı. 2005 yılında, O Şimdi Mahkum adlı filmdeki rolünün ardından, yine aynı yıl, Haluk Bilginer'le birlikte başrollerini oynadığı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filminde, oyunculuk yeteneğini tam olarak sergileme fırsatı buldu. Bu filmdeki performansıyla, Sadri Alışık adına düzenlenen sinema ödüllerinde, "En İyi Erkek Oyuncu" dalında ödüle layık görüldü. Kanal D'de 2002'de yayınlanan Biz Size Aşık Olduk adlı dizide Cem rolüyle ve 2004'te yayınlanan Karım ve Annem dizisinde Levent rolüyle ekranlarda karşımıza çıktı. 2005 yılında Candan Erçetin ile beraber Yıldızların Altında müzikal tiyatrosununun başrolde yer aldı.Televizyon çalışmalarının yanı sıra 1999 yılında "Beyaz Türküler" adlı bir de türkü albümü çıkardı. Birçok reklam ve müzik klibinde oynamasının yanında, Aktüel dergisinde, "Kardan Adam" adını verdiği köşe yazıları yazmıştır. Öztürk, 2006 yılında bir anjiyo ameliyatı geçirmiştir.
Üniversite yıllarında heves ettiği radyo programı sunuculuğundan, modern kültürün yeni eğlence stillerinden biri haline gelen stand-up'çılığa ve oradan televizyon ekranlarına sıçrayan ilginç bir kariyere sahip olan Öztürk; ironik bir biçimde "r" harfini telaffuz edememesine rağmen program sunuculuğu yapmış ve beklenilenin aksine oldukça büyük ilgi görmüştür. Eğlence ve komedi unsurlarına ağırlıklı olarak yer verdiği talk-show'unu yıllardır sürdürmekte ve popüler kültürün bir parçası olmasına rağmen, değişmeyen çizgisiyle Türk halkından büyük beğeni toplamaktadır. Sahne ve televizyon yaşamının başlangıcından beri adının kısaltılmış hâli "Beyaz"ı kullanmaktadır.

HANDE YENER


Hande Yener (d. 12 Ocak 1973, İstanbul), Türk Pop ve Elektronik müzik sanatçısı.1992 yılında Hülya Avşar'ın vesilesiyle Sezen Aksu'yla tanıştı. 2 yıl Sezen Aksu'nun vokalistliğini ve asistanlığını yaptı. 2000 yılında ilk albümü 'Senden İbaret' ile Türkiye'de Disko Pop akımını başlattı ve büyük bir başarı yakaladı. Ardından 2002 yılında 'Sen Yoluna Ben Yoluma' albümü ile 1.000.000 tirajını aştı ve Türk Pop Müziği'nde yerini sağlamlaştırdı. 2004 Yılında 'Aşk Kadın Ruhundan Anlamıyor' albümüyle yine başarılı bir dönem geçirdi. Dünyaca ünlü yönetmen Luca Tommassini ile bu albümde çalışmaya başladı ve albümün öne çıkan şarkılarına, beğeni toplayan klipler çekti. 2006 yılında pop müzik çizgisinde değişime giderek riskli görülen bir girişimle 'Apayrı' isimli albümü hayranlarına sundu. Bu albümle Elektronik Müzik'e hafif bir geçiş yaptı. Ardından 'Hande Maxi' adlı maksi single'ı ile yenilediği tarzında kararlı olduğunu gösterdi.
Hiç durmadan çalışmalarına devam eden Hande Yener, 2007 yılında 'Nasıl Delirdim' adlı albümünü piyasaya sürdü. Bu albümde uyguladığı Elektronik Müzik geniş bir kitleyi memnun etti. 'Romeo' adlı parçası haftalarca listelerin zirvesinde yer aldı ve müzik eleştirmenlerinden de övgü aldı. 2008 yılında çıkardığı Hipnoz albümünde özel ses efektleri kullanıldı ve elektronik müzikteki yolculuğuna devam etti. 6 Nisan 2009 'da 'Hayrola' adlı stüdyo albümünü müzik severlerle paylaşan sanatçı, albümdeki tüm sözleri kendi yazdı. Albümün fotoğraf çekimleri oldukça ilgi çekti.Albümde Teoman ile düet yaptıkları bir parça "Arsız" yer almaktadır. "Hayrola" adlı parçanın video klibi 21 Nisan salı günü müzik kanallarında yayına girdi. Klibin yönetmenliğini Kemal Doğulu üstlendi. Hande Yener "Hayrola" promosyon kapsamında Balans'ta gazeteciler tarafından günlerce konuşulan bir konser verdi. Ayrıca bir dönem, 2010 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye adayları arasında gösterildi. Hayrola albümünü bir kenara bırakıp yaşadığı sorunlardan sonra Avrupa Müzik'ten ayrılma kararı alan Hande Yener, daha önceden mahkemelik olduğu ve müzik tarzını eleştirdiği Demet Akalın'la bir canlı yayın programında barıştı. Bu barışmadan sonra, ikili defalarca aynı karede görüntülendi.İleriki dönemde müzik çalışmalarında beraber olacaklarını açıklayan Hande Yener, 2010 yaz dönemi için büyük planlarının olduğunu duyurdu.
Hande Yener'in 8.albümü 1 Nisan 2010 'da piyasaya çıkmıştır. Hande Yener’in Hande'ye Neler Oluyor? adını taşıyan son albümünde yer alan şarkıların tamamının söz ve müziği Sinan Akçıl'a aittir. Albümde 11 şarkının yanı sıra 3 tane de remix yer almaktadır. Hande Yener, bu albümde Elektronik Müzik'ten uzaklaşarak, tekrar Pop'a dönüş yapmıştır.

ÖZCAN DENİZ


Özcan Deniz (d. 19 Mayıs 1972, Ankara, Türkiye), Kürt asıllı Türk şarkıcı, aktör ve besteci.Deniz ailesi 1977 yılında Ağrı'dan Aydın'a göç etmiştir.[kaynak belirtilmeli] Ilk öğrenimi Aydın Halide Haltun ilkokulunda yaptı.Kürttür. 1985 yılında, geçim sıkıntısı nedeniyle ilk orkestra çalışmasını yaparak müzik dünyasına girmiştir. Daha sonra, 1987 yılında, Mavi Deniz adında kendi orkestrasını kurmuştur. Aynı zamanda, Aydın, İncirliova ve Germencikli gençlerden oluşan amatör bir tiyatro grubu ile oyunlar sergiliyordu.
Aydının Sultanhisar kasabasında düzenlenen Geleneksel Ses Festivalinde birinci gelmesi onu cesaretlendirir ve 1988 yılında İstanbul yolunu tutmasında büyük bir rol oynamıştır. Ancak başarısız geçen bir yılı onu Almanya, Münih kentine gitmesine yol açar, ve orada müzik yaşamına devam ederek, onu Türkiyede fark edemeyen Türk yapımcılar, Almanyada fark ederler, ve ilk albümünü 1992 yılında sonraki adıyla Prestij Müzik olan Nokta Müzik'de yapmıştır.
Ancak asıl ün 1994 yılında Meleğim adında albümü ile gelmiştir ve o dönemin en çok satanlar listesinde yerini almıştır. Ününü en iyi şekilde değerlendiren Özcan Deniz, Memduh Ün'ün çektiği Ona Sevdiğimi Söyle filminde ilk kez sinema oyunluğuna soyunur. Sonra'dan dizi oyunculuğu yapar. Televizyon'larda gerçek şöhreti Asmalı Konak dizisiyle kazanır. Müzik olsun, oyunculuk olsun, çok sayıda ödülleri bulunmaktadır.2009 yılında sevdazade albümünü çıkardı.Çıkış şarkısı illallah olan albüm çok beğenildi..

FUNDA ARAR


Funda Arar, (d. 8 Nisan 1975, Ankara), Anadolu Rock, Pop Rock ve Türk Sanat Müziği sanatçısı.İlk öğrenimini Ankara'da, orta ve lise öğrenimini babasının görevi nedeniyle Muğla ve Adapazarı'nda tamamladı. Müziğe olan ilgisi ve yeteneği küçük yaşlarda fark edilen Funda Arar, ilkokul 3. sınıftan itibaren mandolin ve solfej dersleri almaya başladı. 1992 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı sınavını ilk 5'in içine girerek kazandı. Okulu bitirdikten sonra iki yıl boyunca müzik öğretmenliği ve sahne çalışması yaptı.Kendisi gibi sanatçı olan Febyo Taşel ile evlidir.
2006 - 2007 yıllarında sanatçı arkadaşı Kıraç ile yaptığı Gölgeler Programında çok daha büyük kitlelere ulaşıp başarısını çok daha yukarılara taşıdı ve herkesin beğenisini kazandı.Ayrıca 2007 senesinde toplam satış rakamlarına göre düzenlenen MÜ-YAP Müzik Ödülleri kapsamında "Son Dans" albümü ile "Platin Ödül" kazandı.

OYA BAŞAR


Oya Başar (d. 22 Nisan 1956, İstanbul), Türk komedyen,sinema ve tiyatro oyunusu. Tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın eski eşi.
Yaklaşık 8 yaşında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları'na giren Oya Başar, İstanbul'da eğitimini tamamladıktan sonra, çeşitli tiyatrolarda çalıştı. Devekuşu Kabare, İstanbul Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu gibi daha bir çok tiyatroda çalıştı. Televizyon dizileri yaptı. Ardından "Levent Kırca - Oya Başar Tiyatrosu" kuruldu.
1988 yılında başlayan Olacak O Kadar TV dizisinde de oyuncu, yönetmen ve yapımcı olarak çalıştı. Son dönemde Şehir Tiyatrosu'na tekrar dönerek, müzikal oyun Yedi Kocalı Hürmüz oyununu oynadı. Oya Başar, TV ve tiyatro çalışmalarına aktif olarak halen devam etmektedir.

GÜLSE BİRSEL


Gülse Birsel, (d. 11 Mart 1971, İstanbul); Türk gazeteci, yazar, oyuncudur.
Beyoğlu Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde ekonomi okumaya başladı. Üniversitenin ikinci yılında Aktüel dergisine muhabir olarak girdi. 1994'te Boğaziçi Üniversitesi'nden mezun oldu ve ABD''ye gitti. New York'ta Columbia Üniversitesi Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı.
1996'da Türkiye'ye dönen Gülse Birsel, üç ay boyunca ATV'de kahvaltı bülteninin dış haberlerini yazdı. Ardından Esquire dergisinin yayın yönetmeni oldu. Bir yıl bu görevi sürdürdükten sonra Harper's Bazaar dergisinin yayın yönetmenliğine geçti. Bu arada Bazaar Gelin ve Orange dergilerini çıkarttı. 2001 ve 2002 yıllarında Harper's Bazaar, FHM, House Beautiful ve Gezi dergilerinin yayın danışmanlığını yürüttü.
ATV'de yayımlanan Avrupa Yakası adlı dizinin yazarı ve oyuncusudur. Bu dizide kendi oyunculuğunu göstermektedir. İzlenme rekorları kıran Avrupa Yakası bir çok hedef kitleye yayılmıştır. Pazar günleri Sabah gazetesinde yazmaktadır. Bir dönem G.A.G. adlı TV programının metin yazarlığı ve sunuculuğunu yapmıştır. Mart 2003'te gazete yazıları ve bazı G.A.G. metinlerinden oluşan Gayet Ciddiyim adlı kitabı yayımlandı. 2004'te Hâlâ Ciddiyim, 2005 yılında "Yolculuk Nereye Hemşerim?" , 2009 yılında ise "Velev ki Ciddiyim" adlı kitapları yayımlandı. Yazdığı dört kitap da Çok Satanlar arasında yer almıştır. Ayrıca "Hırsız Var" adlı sinema filminde oynamıştır. Gazeteci-televizyoncu Murat Birsel ile evlidir. Suşi yemeyi çok sevmektedir.2009 yapım yedi kocalı hürmüz filminde safinaz karakterini canlandırmıştır
Nişantaşı'nda yaşamaktadır. Ve Nişantaşı'nda yaşamaktan memnun olmadığını Bu Nişantaşı Beni Bitirecek! yazısıyla Yolculuk Nereye Hemşerim ? kitabında belirtmiştir.

YAVUZ BİNGÖL

Yavuz Bingöl (d. 7 Ekim 1964, İstanbul), müzisyen,türkücü, sinema ve dizi oyuncusu.Aslen Kars Sarıkamışlıdır. Edebiyat öğretmeni bir baba olan Yılmaz Bingöl ve Şahsenem Bacı olarak bilinen müzisyen bir annenin çocuğu olan Bingöl, babasının işi dolayısıyla öğrenim yaşamına 1970 yılında Kars Digor'da başladı. 1972'de Konya Karapınar Kayalı İlkokulu'nda devam eden sanatçı, arkasından İstanbul Halkalı'da aynı sınıfın ikinci dönemini okudu. 1974 yılında Ankara Malazgirt İlkokulu'na geçti. 1975'te burayı bitirerek, Mehmet Akif ortaokulu'nda eğitimine devam etti. Yavuz Bingöl'ün öğretmen çocuğu olması ilkokulu beş ayrı okulda okumasına neden oldu. Çocukluk yıllarında dedesinin Kurtuluş Savaşı'ndaki, babasının harp okulundaki anılarından etkilenerek çocukluğunda hep asker olmak istemesine rağmen, annesinin etkisiyle müziğe kayan ilgisi, onu ortaokulu ikinci sınıfta bırakarak Ankara Devlet Konservatuarı Korno-Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girmesini sağladı.

Powered by Blogger