OKAN BAYÜLGEN

Okan Kaan Bayülgen. 23 Mart 1964, İstanbul Cihangir doğumlu, Türk şovmen, sunucu, sinema ve tiyatro oyuncusu, tiyatro ve klip yönetmeni, yapımcı, seslendirme ve fotoğraf sanatçısı. Aynı zamanda,ittihatçılardan eski Osmanlı-Antalya mebusu ve Kuran-ı Kerim'i Mustafa Kemal Atatürk'ün bizzat vermiş olduğu emirle Türkçe'ye çeviren Elmalılı Hamdi Yazır,sanatçının dedesidir (annesinin babası).

Asıl adı Kaan Okan Görgün olduğuna dair bir takım kaynaklar bulunmakla beraber, bu isim üvey babası İsmet Görgün'ün nufüsuna geçirildikten sonra kullanmak zorunda kaldığı ismidir. Sonraları kendi hür iradesi ile mahkemeye başvurmuş ve kendi babası olan Levent Bayülgen'in soyadını almıştır. Hukuk ve gazetecilik eğitimi almış bir baba ile ressam bir annenin oğlu olan Okan Bayülgen, eğitimine İstanbul Göztepe'teki Taş Mektep isimli yatılı okulda başladı. 1970'te Bülent Bey ile Ayla Hanım boşanır. Bayülgen, 6 yaşındayken yatılı okula verilir. Şişli 19 Mayıs İlkokulu’ndan mezun olup Galatasaray Lisesi‘nde öğrenimine devam etti. Okuldaki öğrenci kulüplerinden müzik, edebiyat, folklor gibi kollarla ilgilenmiştir. Okula gitmeme durumu sorun olmaya başladığında annesi Ayla Hanım onu Bodrum’a, yanına çağırır ve Galatasaray Lisesi’ndeki 6 yılından sonra Bodrum Lisesi ve ardından Şişli Lisesi’nden mezun olarak 1984 yılında lise eğitimini tamamlar.Fotoğraf eğitimi almak için Fransa’ya giden Bayülgen, Tours Üniversitesi Hukuk ve Ekonomik Bilimler Fakültesi‘nde hukuk okumaya başlar. Ardından fikir değiştirerek aynı üniversitenin ekonomi bölümüne geçer. Bir yıl okuduktan sonra ekonomi eğitimini de yarıda bırakarak Türkiye’ye döner ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bölümü sınavlarında başarı göstererek buradaki eğitimine başlar. 1989 yılında mezun olarak aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü‘nde master yapmıştır.Programlarında, zaman zaman arayan izleyicinin yüzüne telefon kapattıktan sonra onları kendi deyimiyle “uçurduğu” ya da “zagaladığı” ; ve magazin haberleri ile kendisinin saçma bulduğu programları ve sunucuları eleştirdiği gözlenmiştir. Popüler kültürün tam ortasında, ama bir o kadar da dışında olduğunu söyler. Düzene karşı olan muhalif tavrını bu üslupla yönlendirmiş ve belirtmiştir.Çok genç yaşta evlenen Okan Bayülgen, kısa süren bu ilişkisinden sonra iki kez daha nikah masasına oturmuştur. Üçüncü evliliğini Çocuklar Duymasın adlı tv serisinde de oynamış olan Zeyno Gönenç ile yapan Bayülgen’in, şimdilerde ise Şirin Ediger'le mutlu bir evliliği ve İstanbul adında kızı vardır. Bayülgen'in babasının ikinci evliliğinden olan Ozan ve Okşan adlı iki kardeşi vardır.


Açık Radyo'nun, yayın hayatına devam etmek için dinleyicilerinden maddi destek talep ettiği Dinleyici Destek Projesi Radyo Şenliği kapsamında, önceki yıllarda olduğu gibi 28 Mart 2010'da da bir saatlik bir program yapmış ve alternatif medyaya destek vermiştir.

Powered by Blogger